Orvosi citromfű (Méhfű)

MELISSA (ORVOSI CITROMFŰ) ILLÓOLAJ Melissa officinalis

Legritkább olajunk, az orvosi citromfű édes, friss, citrus-szerű illatú és széles körű előnyös tulajdonságokkal rendelkezik.

• Elősegítheti az egészséges immunrendszer támogatását
• Nyugtatja a feszültséget és az idegeket
• Elősegíti az érzelmi egészséget

30850001 5 ml-es üveg

Kategória:

Leírás

Eredeti név: Melissa

Latin név: Melisssa officinalis

A Melissa officinalis (Orvosi citromfű, Méhfű) citrom balzsamként is ismeretes. A nevét “Melissa” azért kapta, mert édes, friss, citrus szerű illata van, ami vonzza a méheket (a Melissa szó görögül a mézelő méhet jelenti). Az egyik legritkább és legdrágább olaj, viszont számos egészségügyi előnye és felhasználási lehetősége van.

Használatos tea és jégkrém ízesítőként, csakúgy mint bizonyos halételekben. Mivel pozitív hatása van a hangulatra, a Méhfüvet régóta használják feszültség és idegesség oldóként, nyugtatóként. Porlassza a Méhfüvet éjszaka a nyugodt alvókörnyezet kialakítása érdekében és az érzelmi jól lét érzéséért. A Méhfű támogatja az immunrendszer egészségét is.

Elsődleges előnyök

  • Támogatja az immunrendszer egészségét.
  • Nyugtatja a feszültséget és az idegeket.
  • Elősegíti a relaxáltság érzését.

Aroma: Citrus, növényi

Gyűjtési módszer: Gőzdesztilláció

Növényi rész: Levél, csúcs

Fő hatóanyag: Geranial, germacrene, neral, β-caryophyllene

Használati útmutató

Párologtatás: Használjon három vagy négy cseppet a kívánt diffúzorban.
Belső használatra: Hígítsunk 1 cseppet 4 oz. (120 ml) folyadékban.
Helyi használat: Tegyen egy vagy két cseppet a kívánt területre. Hígítsa a doTERRA frakcionált kókuszolajjal, hogy minimalizálja a bőr érzékenységének esélyét.

Felhasználás
  • Porlassza éjszaka, vagy dörzsölje a homlokára, vállára, vagy a mellkasára a stressz csökkentésére és az érzelmi jóllét érzésének kiváltására.
  • Porlassza relaxáló környezet létrehozása érdekében, ami elősegíti a nyugodt alvást.
  • Adja hidratálóhoz, vagy tegye szórófejes üvegbe vízzel és spriccelje az arcára a bőr megfiatalítására és az elme felfrissítésére.
Figyelmeztetés!

Lehetséges bőrérzékenység. Tartsa távol a gyermekektől!
Ha Ön terhes, ápolás vagy orvosi ellátás alatt áll, forduljon orvosához! Kerülje a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést!

Az itt megfogalmazott állításokat nem ellenőrizte semmilyen hivatalos szerv, azok a sok, esetenként több ezer, éves tapasztalatokon alapulnak.
A doTERRA termékei nem tekinthetők hivatalosan diagnosztikai, élvezeti, gyógyító, vagy betegség megelőző készítményeknek.