A dōTERRA® története

2008 tavaszán egy csoport egészségügyi és üzleti szakember, akik már személyes tapasztalatokkal rendelkeztek az illóolajok életminőség-javító hatásairól, összegyűltek azzal a közös elhatározással, hogy a Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű (CPTG) illóolajokat megmutassák a világnak. Valami különlegeset akartak létrehozni, ami minden ember számára újdonság, kezdve azoktól, akik nem ismerik az illóolajokat azokig, akiket a terület a szakembereinek tart.

Néhány meghatározó kérdést tettek fel maguknak — „Mi lenne, ha felkínálnánk a világnak egy új és hatékony egészségmeg- őrző alternatívát?”„Mi lenne, ha ezt az új típusú egészségmegőrző programot az illóolajok használatára alapozva tehetnénk meg?” Mi lenne, ha az olajoknak egy magasabb minőségét tudnánk előállítani, tesztelni és gyártani, amelyek tisztábbak és hatékonyabbak lennének, mint bármely más, a jelenlegi piacon elérhető olaj?” Mi lenne, ha mi a legprofesszionálisabb módon tudnánk kórházakkal, orvosokkal, terapeutákkal és tanácsadókkal társulni azért, hogy az illóolajok egészségre gyakorolt hatását a leghitelesebben ismertethessük meg a világgal?”

Arra a következtetésre jutottak, hogy hasonló szenvedéllyel és elképzeléssel rendelkező munkatársakkal, kemény munkával és elkötelezettséggel létre tudják hozni az illóolajok új generációját. Ezzel az elhatározással létrehoztak egy céget és dōTERRA-nak nevezték el, jelentése “A Föld ajándéka.” A dōTERRA első ajánlatát mely 25 önálló olajból és 10 olajkeverékből állt, 2008 április 25-én vezették be a piacra. A dōTERRA terápiás minőségű illóolajai már az első használattal kivívták az illóolajszakértők és lelkes felhasználók elismerését. Ők voltak azok, akik elsőként tapasztalták meg a dōTERRA olajok rendkívüli minőségét és ismerték fel azok kiemelkedő terápiás jelentőségét. A dōTERRA miközben hatalmas növekedést tapasztalt meg a kezdetektől fogva, folytatta az egészségmegőrző termékeinek és illóolaj kínálatának bővítését.

Küldetésük

ELKÖTELEZTÉK MAGUNKAT, HOGY MEGOSSZÁK A VILÁGGAL A dōTERRA TERÁPIÁS MINŐSÉGŰ ILLÓOLAJOK ÉLET- ÉS EGÉSZSÉGJAVÍTÓ HATÁSAIT, ENNEK ÉRDEKÉBEN:

• Az illóolaj-termékeiket az iparágban használt legmagasabb színvonalú minőség, tisztaság és biztonság jellemzi — CPTG® Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőség.
• A termékeiket Független Terméktanácsadók terjesztik, akik otthonról dolgozva a dōTERRA termékeket helyi szinten közvetlen személyes kapcsolat útján, globálisan pedig személyre szabott webáruházakon keresztül mutatják be, oktatják és értékesítik.
• Továbbképzési lehetőségeket biztosítanak az illóolajok terápiás szintű felhasználási lehetőségéről azoknak, akik az öngondoskodó egészségmegőrzés alternatívája iránt érdeklődnek.
• Kapcsolatot teremtenek a hagyományos és az alternatív egészségmegőrzés egészségügyi szakemberei között, hogy ösztönözzék a terápiás minőségű illóolajok további tanulmányozását és felhasználását a modern egészségügyi gyakorlatban.

Kinyerési módszerek

A terápiás minőségű illóolajokat leggyakrabban alacsony hőmérsékletű vízgőz-desztillációs eljárással vonják ki, amely során nyomás alatt vízgőz kering a növényi anyagok körül. Amikor az olaj felszabadul, elkeveredik a gőzzel. Miközben a gőzkeverék kihűl, a víz és az olaj szétválik, és az olajat így a legtisztább formájában gyűjthetik össze. A kivont olaj legjobb minőségének és helyes összetételének biztosítására a hőmérséklet és a nyomás szigorú ellenőrzés alatt áll. Túl kevés hő és nyomás esetén nem válik ki az értékes olaj, viszont túl sok ezekből törést okozhat a kivonat kényes vegyi összetételében és megváltoztathatja hatékonyságát. A gondosan ellenőrzött kivonási folyamatnál ugyanilyen fontos a növényfajok és a növényrészek gondos kiválasztása. A növényeket abban a tökéletes pillanatban szüretelik le, amikor az illóolaj tartalmuk a legkoncentráltabb, mivel ez is követelménye a jó minőségű, terápiás osztályú illóolaj-kivonatnak. Ez az összetett folyamat legalább annyira művészet, mint amennyire tudomány, és a kiváló minőség biztosítása miatt szükséges a tapasztalt termelők és lepárlók együttműködése.

CPTG® Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőség

A dōTERRA® CPTG Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű illóolajok tiszta, természetes, illatos vegyületek, melyeket a növényekből nagy gondossággal nyernek ki.

Amennyire fontos, hogy távol tartsák a szennyeződéseket az olajaiktól, biztosítva az aktív vegyületek jelenlétét a megfelelő szinten, úgy szükség van arra is, hogy garantálják a biztonságot és a hatékonyságot. Sok olajról azt állítják, hogy terápiás minőségű és némelyek tiszták is, de kevesen vannak alávetve szigorú kémiai összetétel-vizsgálatoknak. A dōTERRA illóolajok kereszttesztelésen esnek át tömegspektrográfia és gázkromatográfia eljárással, hogy biztosítsák a kivonat tisztaságát és összetételének hatékonyságát minden egyes tételben.

A dōTERRA szorosan együttműködik a vezető illóolaj-vegyészek és a termelők globális hálózatával, hogy kiválassza a megfelelő növényi fajokat, amelyeket ideális környezetben termesztenek, és a megfelelő időben gondosan betakarítanak. A növények aromás vegyületeit gyakorlott, nagy tapasztalattal rendelkező lepárlók nyerik ki és kémiai elemzés alá vetik, hogy biztosítsák a tisztaságot és a megfelelő összetételt. A dōTERRA CPTG Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű olajok jelentik a jelenleg elérhető legbiztonságosabb és legkedvezőbb hatású olajokat a világon.

Hasonlóképpen szigorú biztonsági hatékonysági előírásoknak felel meg az összes dōTERRA Essential Wellness termék. A dōTERRA Tudományos Tanácsadó Testületének vezetése alatt csak a legjobb fejlesztési és gyártó partnerekkel dolgoznak együtt, akik fenntartják a GMP (Helyes Gyártási Folyamat) tanúsítványt, valamint innovatív és minőségi munkájuk által kivívták az iparág elismerését. Minden dōTERRA termék garantáltan meghaladja az ügyfelek elégedettséggel és teljesítménnyel kapcsolatos elvárásait.

A CPTG-ről további információk itt találhatók.