Mi a vezetett meditáció?

Minden tévhit ellenére vezetett meditációt nem csak azok az emberek képesek végigcsinálni, akik nagy tudásra tettek szert a keleti tanok és filozófiák világában. Ha az ember semmilyen spirituális gyakorlatban nem jártas, és semmilyen felsőbb hatalomban nem hisz, vezetett meditációra akkor is képes. Hiszen semmi más nem szükséges hozzá, csak egy csendes, nyugodt tér, magunkra szánt megszentelt idő, és egy hanganyag, ami végigvezet minket egy belső utazáson.

A vezetett meditáció lényege abban áll, hogy a vezető (aki a meditáció szövegét mondja) segít fenntartani a meditációt végző személynek azt az állapotot, ahol a személy képessé válik a testi-lelki feltöltődésre, és a végtelen lelki szabadság megtapasztalására.

Vezetett meditáció - utazás

A vezetett meditációt egy képzeletbeli utazáshoz lehet hasonlítani, ahol a meditáló személy téren és időn kívül olyan helyekre utazhat el, ahol megtapasztalhatja a tudatalattijában mélyen megbúvó gátló és szorongást kiváltó blokkokat. Ezeket a blokkokat többnyire a meditáció során a meditáló fel is oldhatja, így lelke felszabadulttá válhat a meditáció végére. A vezetett meditáció során akár olyan helyre is utazhat, amely felemelő, melengető hatást vált ki lelkéből, és ezért boldognak, energikusnak és örömtelinek fogja magát érezni a meditáció végére.

Hogyan végezzük a vezetett meditációt?

A legjobb ülve, egyenes gerinccel végezni a meditációt. Kezek és lábak soha, semmilyen körülmények között ne legyenek keresztben! A szemeink legyenek behunyva, így tudunk a legjobban a külvilág áramlásából megérkezni belső világunk fényközpontjába. Érdemes a meditáció megkezdése előtt kiszellőztetni, és gyújtani egy kellemes füstölőt vagy illatgyertyát, ezzel is támogatva tudatos elménket az ellazulásban.

vezetett_meditacio_ulve

A vezetett meditáció végén javasolt még egy picit befelé fordulva maradni, pihenni. Amikor az ember úgy érzi, készen áll visszatérni a fizikai élet körforgásába, először szép lassan mozgassa meg a végtagjait, nyújtózkodjon egyet és végül nyissa ki a szemét.

Kellemes ellazulást és feltöltődést kívánok, melyhez fogadd tőlem szeretettel a honlapon elérhető hanganyagokat!
Major Erika